Autor: Dnevnik

Novi Sad
16.12.2016.
23:01 > 23:03
Već četiri godine roditelji dece sa smetnjama u razvoju vode bitku za donošenje zakona naslovljen "Roditelj negovatelj", u kojem bi se po svom statusu i pravima izjednačili sa hraniteljima.
  • Istina

    18.12.2016 14:24
    blok
    Istina je da u ovoj zemlji imamo članove porodice koji neguju druge članove porodice,. ne samo roditlji decu i deca roditelje, već imamo i one koji neguju bolesnog bračnog ili vanbračnog partnera, braću i sestre itd.
    Teška i dugotrajna bolest iscrpljuju negovatelja, sprečavaju ga da radi i bude zaposlen (nedostatak vremena, jer se težak i nepokretan bolesnik ne može ostaviti da bude sam 8-10 sati, zahteva stalnu negu) i koštaju ( niti su svi lekovi na listi, niti se sva pomagala i potrebni pregledi mogu ostvariti besplatno u razumnom roku.)Teška bolest i dugotrajni invaliditet dokazuje se Rešenjem o utvrdjivanju stepena invalidnosti.
    Naše društvo ove rodjake-negovatelje ne prepoznaje i ne plaća.
    Lakše je biti hranitelj zdravom detetu, nego negovati teškog i zahtevnog bolesnika.
    Podržavam ovu inicijativu i predlažem da se proširi na sve rodjake-negovatelje, jer će i nakon punoletstva ove dece neko o njima morati da vodi brigu!
  • blok

    17.12.2016 16:43
    U ovoj drzavi imamo i decu koja neguju roditelje tako da se ja zalazem i za to pravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna